Circus Salto Mortale

Als telg van de circusmatriarche Selma Fahrenholz startte Leo Verswijvel (Kontich, 1928), beter bekend als Bill Kartoum of Big Bill, in 1955 het Circus Espagnol. Het circus trok rond met een karavaan die tot vijftig wagens kon oplopen en die bijna zeventig personeelsleden en een grote dierencollectie telde. Berucht en gevaarlijk was het grote kanon, waarmee Miss Corina en Bill werden afgeschoten. Met deze act is Bill, de bekendste Brabantse ‘daredevil’ in de vermakelijke én spannende historie van levende kanonskogels.

Vriendenkring De Rijten zal dit jaar een spektakelstuk brengen. Een bonte stoet aan circusklanten zal voorbij trekken, maar de ogen zullen gericht zijn op de held van de dag.

THE HUMAN CANNON BALL

Voorbereiding worden getroffen. Veiligheidsmaatregelen aangenomen. Met veel bombarie wordt hij aangekondigd. Het kanon wordt geladen en gericht.

"3… 2… 1…"

En dan gaat het gruwelijk mis! Maar zitten we daarom ook niet een beetje in het circus? Willen we niet de spanning voelen van het mogelijk mislukken en hopen we niet stiekem allemaal een beetje dat de messenwerper juist een keer raak gooit?

Een cabareteske wagen met circuspersonages waar het helaas allemaal net een beetje mis mee is gegaan.

De mooiste vorm van vermaak is misschien toch wel LEEDVERMAECK! 

 

CircusSaltoMortaleAfbeelding: ontwerp wagen 2017.